Diesterweg

Bereikbaarheid

Kom bij voorkeur met het openbaar vervoer of met de fiets! Je helpt ons op deze manier om de overlast met de buren te beperken én het is beter voor het milieu.

Met de fiets

Indien je niet te ver uit de buurt woont, raden we aan om met de fiets naar Diesterweg te komen. Zo bespaar je veel tijd en riskeer je niet te laat te komen omdat je nog steeds aan het zoeken bent naar een parkeerplaats.

De fietsverbinding F14 Antwerpen-Essen loopt langs de spoorweg (lijn 12) van Antwerpen door Ekeren, Kapellen en Kalmthout naar het station in Essen. Je geraakt op de F14 vanop de lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen.

Er is een ruime fietsparking voorzien op het domein zelf.

Met het openbaar vervoer

Het treinstation Heide ligt op 1,5 km van Diesterweg.

Het treinaanbod vind je op www.belgiantrain.be

Halte de Lijn: ‘Kalmthout Kon. Elisabethstraat’ is gelegen op 350 meter van Diesterweg.

De routes vind je op www.delijn.be

Infrabel werkt nog tot eind 2023 tijdens verschillende weekends aan spoorlijn 12 Antwerpen-Roosendaal. Daardoor is het treinverkeer geregeld onderbroken, wel worden vervangbussen voorzien.

Het treinverkeer is onderbroken gedurende deze weekends/periodes:

  • 16-17 en 23-24 september
  • 7-8, 21-22 en 28-29 oktober
  • 11-12 en 25-26 november
  • 2-3 december

NMBS zet wel vervangbussen in. Voor meer info over je treinreis, check de routeplannen op de website van NMBS of de NMBS-app.

Met de auto

Voor de bezoekers die met de auto komen voorzien wij een Kiss & Ride in de Koninglaan vlakbij domein Diesterweg. Parkeren kan je op de parking van sportpark Heikant. Vanaf de parking is het ongeveer 15 minuten wandelen naar het domein.

Er staan seingevers om alles in goede banen te leiden.